Dejavnosti

Naše Dejavnosti

Dinamika skupine je vedno različna. Na razpolago imamo veliko aktivnosti in igrač, vendar jih prilagajam otrokom glede na njihove sposobnosti, želje, starost in talente.

Ustvarjanje po Montessorijevi metodi mi je pri srcu. Likovno ustvarjanje z različnimi vrstami barv, na različnih podlagah (plakati, papir, kamen, les) vedno prehitro mine. Učimo se lepljenja, striženja, sestavljanja in zlaganja predmetov različnih barv in velikosti. Z glasbili se učimo ritma in pesmic.

Pri kuharskih uricah skupaj z otroki preberemo recept. Nato pripravimo maso za kolačke (mafini). Otroci v maso dodajajo različno sadje. Po kosilu pojemo, kar smo spekli.

Na sprehod se odpravimo z vrvico, ki ima dodatna varovala, in odsevnimi ruticami. Učimo se primernega vedenja in se navajamo na varnosti v cestnem prometu. Ko imamo dovolj izkušenj in kilometrov, se odpravimo na daljše sprehode.

Na bližnjih kmetijah spoznavamo domače živali (krave, konje in kokoši). V bližini imamo gozd, kamor radi zaidemo in raziskujemo naravo. Ko gremo z otroki na sprehod, srečujemo sosede, s katerimi radi poklepetamo in slišimo kakšno pohvalo. Opazujemo okolico, naravo in se tako učimo. Na spodnji povezavi nas vidite na sprehodu.

Po napornem tednu se radi nagradimo z bonboni ali »kavico« v Mercator centru.

Fotografij otrok zaradi varovanja osebnih podatkov na spletni strani ne objavljamo. Vse fotografije otrok dobijo starši ob odhodu iz varstva.

.